Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Új iMac 3,06 GHz-es processzorral?
Dátum: 2008.04.29 17:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

A legfrissebb hírek szerint az Apple 2199 doláros új iMac-jében egy olyan Intel CPU dolgozik, amely más készülékben nem található meg.

A jelek arra utalnak, hogy az Intel kifejezetten az Apple számára készítette el a 3,06 GHz-es órajelen üzemelő processzort. Az iMac család tagjai alapesetben mobil Core 2 Duo processzorral vannak felszerelve, de a legújabb 24 hüvelykes iMac-ban található 3,06 GHz-es CPU a maga 55W-os TDP-jével kilóg a sorból.

iMac 3.06 GHz-es processzorral.

Napjaink leggyorsabb mobil Core 2-es processzora nem más, mint a Core 2 Extreme X9000, amely 2,8 GHz-es órajelen üzemel 44W-os TDP mellett. Az Intel távlati tervei között szerepel egy 3,06 GHz-en működő Core 2 Extreme X9100-as processzor piacra dobása, ám ez az egység is 44W-os TDP-vel érkezik majd valamikor júniusban.

Érdekesség, hogy az iMac alaplapja még mindig a Santa Rosa platformra épül. A jelenlegi eset nem az egyedüli, amikor az Intel és az Apple között különleges megállapodás jött létre. Korábban a Mac Pro volt az első munkaállomás, amelyben feltűnt az Intel négymagos, 3 GHz-es Xeon processzora. A másik speciális helyzetben lévő termék a MacBook Air volt, amelyben egy olyan kis tokozású processzor kapott helyet, mint amilyenek a Centrino 2-es platformban lesznek jelen. Igaz, ez utóbbi egység még 65nm-es csíkszélességgel készült.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek