Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Készül a Mac OS X 10.6-os változata
Dátum: 2008.06.05 13:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

Az Apple-nél már lázasan dolgoznak a Mac OS X operációsrendszer legfrissebb változatán, amelyet "Snow Leopard" kódnévvel látnak el.

Az Apple legújabb operációsrendszere először a június 9-én megrendezésre kerülő WWDC konferencián mutatkozik be a fejlesztők számára. Az Apple-höz közel álló források úgy értesültek, hogy a vállalat a friss rendszer esetében nem is annyira az új szolgáltatásokra, hanem a maximális stabilitásra és teljesítményre helyezi a fő hangsúlyt.

A Mac OS X 10.6-os változata egy hatalmas mérföldkő lesz a Mac OS X történetében, ugyanis ezzel az operációsrendszerrel már nem lesznek használhatóak a régebbi, PPC processzorral ellátott Mac noteszgépek és asztali konfigurációk. Az újításnak köszönhetően a fejlesztőknek nem kell majd időt fordítaniuk az unibin (universal Binary) kódok írására, így egy kisebb teher lekerül a vállukról.

Apple Mac OS X 6: Snow Leopard kódnévvel?
Apple Mac OS X 6: 2009. elején érkezik Snow Leopard (Hópárduc)kódnévvel?

Az információk szerint az Apple új rendszere a Cocoa névre hallgató objektumorientált C-alapokon nyugvó progamnyelvre épül majd, így lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, amelyet eddig csak a Carbon segítségével lehetett megoldani. Az Apple ezzel valószínűleg azt kívánja elérni, hogy a Carbon UI komponensek kikerüljenek a rendszerből.

A jelenlegi, ködös információk alapján könnyen lehet, hogy a "Snow Leopard" kódnév helyett más elnevezéssel kerül forgalomba az új rendszer, ugyanis hivatalos forrásból származó információk egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Az Apple Mac OS X 10.6-os változata a következő év januárjában megrendezésre kerülő Macworld konferencia keretein belül fog bemutatkozni.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek