Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Új iPhone: kétszer gyorsabb, fél áron
Dátum: 2008.06.09 22:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: iPhone

A legutóbbi információknak megfelelően, ma végre bemutatkozott az új iPhone a nagyközönség számára is. A készülék gyors és olcsó.

Az Apple telefonjának legfrissebb változata frissített dizájnnal érkezik, emellett 3G-s támogatást és beépített GPS-t is tartalmaz a termék. A 8 GB-os modell ára 199 dollár, míg a 16 GB-os verzióért is "csak" 299 dollárt kérnek el.

A bemutató alkalmával Steve Jobs néhány hasznos alkalmazást mutatott be, valamint ismertette a 3G-s támogatás, a WiFi és az EDGE előnyeit a különböző felhasználási területeken. Az új iPhone esetében a 3G ellenére sincs probléma az akkumulátor képességeivel: a gyártó állítása szerint a készülék 7 órán át képes videót lejátszani vagy 24 órán keresztül hallgathatunk rajta zenét egy töltéssel. A készülék készenléti ideje a korábbi 250 óráról immáron 300 órára növekedett. A 2G-s beszélgetési idő nyolc helyett már 10 órás értéket képvisel, ezzel szemben 3G-s beszélgetés alkalmával 5 óra alatt lemerül a készülék. A készülékkel a korábbi 6 óra helyett már csak 5-6 órát böngészhetünk egyetlen feltöltéssel.

Az új iPhone: kétszer gyorsabb, mint elődje, és csak fele annyiba kerül.
Az új iPhone: kétszer gyorsabb, mint elődje, és csak fele annyiba kerül.

Az új hardver mellett a telefon új szoftverei is nagy hangsúlyt kaptak a keynote alkalmával. A telefon most már teljes Exchange támogatással bír, így az Apple új szolgáltatások bevezetését tervezi: ilyen lesz az App Store és a MobileMe. Utóbbi szolgáltatás keretein belül 99 dolláros éves díj ellenében 20 GB-nyi tárhelyhez jutunk, amelyen e-maileket, címlistát, naptárat, képeket vagy videókat tárolhatunk, sőt, a szolgáltatás segítségével szinkronizálhatjuk az iPhone-t, Mac-kel, iPod Touch-csal és PC-vel is. A MobileMe szolgáltatás csak az Amerikai Egyesült Államok területén lesz elérhető. Az App Store szolgáltatás segítségével a felhasználók alkalmazásokat és játékokat tölthetnek majd le vezeték nélkül.

Az Apple tervei szerint a 3G-s iPhone július 11-én kerül forgalomba világszerte. Eleinte csak 22 országban lesz elérhető a készülék, ám a későbbiekben a gyártó összesen 70 országban kívánja elérhetővé tenni az újdonságot.

A július 11-ei induláskor még nem, ám a későbbiekben a T-mobile kínálatában már Magyarországon is elérhető lesz az Apple telefonja. A hazai árakról és a pontos megjelenés időpontjáról még nincs információ.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek