Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Google Earth iPhone-ra is
Dátum: 2008.10.28 12:30:10 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: iPhone

A Google fejlesztőcsapata végre elkészítette a népeszerű Google Earth legfrissebb változatát iPod Touch-ra és iPhone-ra. Az új szoftver gyakorlatilag minden 3D-s funkciót tartalmaz, amelyet már a PC-s változatból megismerhettek a felhasználók, a különbség a két verzió között mindössze annyi, hogy az iPhone-ra és iPod Touch-ra optimalizált szoftver esetében a térképen való navigáláshoz ki tudjuk használni a gesztusvezérlés adta lehetőségeket is.


Rövid videó a szoftver képességeiről.

A térképen való böngészéshez a kijelzőn kell mozgatnunk az ujjunkat, a kép nagyításához és kicsinyítéséhez pedig a már jól ismert kétujjas módszert hívhatjuk segítségül. A hegyek és a táj nézetének változtatásához a készüléket elegendő lefelé vagy felfelé megdönteni, így a gyorsulásérzékelőnek hála, változik a nézet.

A szoftver esetében a PC-s verzióhoz képest újdonság a My Location funkció, amely egy ikon formájában érhető el a képernyő bal alsó sarkában: az ikonra kattintva a szoftver megmutatja, hogy hol is tartózkodunk éppen. Hasznos funkció az is, hogy egyes látványosságok mellett a térképen elhelyezkedik egy ikon is, amelynek segítségével az adott földrajzi helyről juthatunk részletes információkhoz, ezek egyenesen a Wikipédia adatbázisából származnak. Ez utóbbi funkció csak akkor működik, ha engedélyezzük.

Az új szoftver a közlemény szerint ingyenesen letölthető az iTunes App Store-ból.


Hozzászólok!
On-line olvasók: 3 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek