Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Január 26: jön az Apple Tablet PC?
Dátum: 2009.12.24 15:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Notebook

Most már egyre valószínűbb, hogy a január 26-ára beharangozott média eseményen Steve Jobs végre bemutatja az Apple Tablet PC-t.

A New York Times egyik munkatársa, Nick Bilton egyenesen a tablet évének nevezi 2010-et, teszi mindezt úgy, hogy birtokába került néhány belsős munkatárstól származó információ, amelyek mind-mind megerősítik a vélt tényt: az Apple bizony tényleg a fent említett készülék bemutatására készül. A hírek szerint Steve Jobs rendkívüli módon örül és egyben elégedett is az új készülékkel. Szerinte igen meglepő lesz a felhasználók számára az, hogy miként lehet majd kezelni a gyártó friss készülékét. Ezzel minden bizonnyal az új, innovatív megoldásokra és a többérintéses technológia által kínált előnyökre próbált célozni a vállalat első embere.

Az Apple tábla PC-je, vagy ha úgy tetszik Tablet PC-je már régóta készül a gyártó műhelyében. A szerkezet fejlesztését évekkel ezelőtt abbahagyták különböző - állítólag szoftveres - nehézségek miatt. A Tablet-projekt alkalmával sikerült számos forradalmi újítást is kifejleszteni, amelyeket aztán például az iPhone-ban is felhasználtak a későbbiekben. A Tablet PC első verziójának fejlesztésébe nagyjából öt évvel ezelőtt vágott bele a cég. A források szerint az iPhone - kis túlzással - tulajdonképpen a korai Apple Tablet PC kicsinyített változatának tekinthető.

Érkezik az Apple tábla PC-je?
Nem néz ki rosszul, már ha tényleg ilyen lesz az Apple első tábla Pécéje.

Akkoriban a tábla PC megjelenését a megfelelő szoftverek hiánya okozta, ám manapság az App Store sikerét és a fejlesztők rendkívüli felkészültségét tekintve a szoftver, illetve annak kifejlesztése már egyetlen új készülék esetében sem jelenthet akadályt.
Microsoft Courier: a lehetséges vetélytárs.
Microsoft Courier: róla semmit sem tudni, de nem is igazán egy kategória az Apple tábla Pécéjével.

2010 folyamán egyébként a Microsoft is készülhet tábla PC-vel, ám ezzel kapcsolatban egyelőre igen kevés információ áll rendelkezésre. A vállalat többszöri megkeresés ellenére sem volt hajlandó elárulni, hogy korábbi koncepció megoldása, a két érintőkijelzővel ellátott, könyvszerű Courier vajon kereskedelmi forgalomba kerülhet-e, és ha igen, akkor várhatóan mikor.

Az már szinte biztosnak látszik, hogy az Apple Tablet PC-jére már nem kell sokat várnunk, legalábbis a bemutatóra biztosan nem. 2010 január 26-án egy nagyszabású rendezvény keretein belül mutatkozhat be az újdonság, ám a Tablet PC sorozatgyártását majd csak 2010 februárjában kezdhetik meg. A szerkezet a jelek szerint az iPhone operációs rendszerét futtatja majd, így a jelenlegi iPhone-ra és iPod Touch-ra írt alkalmazások minden bizonnyal a Tablet PC-vel is kompatibilisek lesznek.

A készülék szélesebb körben majd csak március folyamán lesz elérhető, ekkor várhatóan 600 dolláros ajánlott végfelhasználói áron juthatnak hozzá az érdeklődők.


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek