Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Autó távirányítása iPhone-nal
Dátum: 2008.01.11 23:31:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: iPhone

A Delphi egy különleges kísérleten munkálkodik: a vállalat az iPhone segítségével részben képes irányítani egy autót. Az sutó egy GMC Acadia, amely az új koncepciónak köszönhetően az iPhone-ra telepített webes alkalmazással vezérelhető. Az iPhone-on helyet foglaló program segítségével ellenőrizhetjük a jármű műszaki állapotát, fel- és lehúzhatjuk az ablakokat, de akár beállíthatjuk az ülést vagy be is indíthatjuk a motort.

Az okos kis koncepcióról az alábbiakban megtekinthetünk egy videót, ami demonstrálja az eddig leírtakat:A Delphi ötlete meglehetősen jónak hangzik, ám a projekt rejthet néhány veszélyt is: illetéktelenek kezébe kerülhet a jármű irányítása, ami hatalmas problémákat okozhat. Szerencsére a project még csak tesztfázisban van, így a mérnökök nyugodtan tökéletesíthetik a rendszert és nyugodtan befoltozhatják az esetleges biztonsági réseket.

A Delphi ötlete alapján akár egy új sport is születhet a jövőben: WiFi-n keresztül iPhone-nal vezérelt valódi autók versenye. Talán hamarosan ez lesz a jövő. :)


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek