Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Gyorskeresés a neten Safarival
Dátum: 2007.09.07 16:30:30 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Safari

A Safariban található egy beépített lehetőség, amelynek segítségével Google-ben gyorsan kereshetünk rá egy kijelölt kifejezésre. A Safari rengeteg hasznos beépített funkciót tartalmaz, legfrissebb tippünkben ismét egy ötletes tulajdonságát mutatjuk be az OS böngészőjének.

Biztosan sokunkkal fordult már elő, hogy egy oldalon olvasás közben olyan kifejezést találtunk, amelyre gyorsan rá is szerettünk volna keresni, például Google-ben. Ekkor a szokásos folyamatot kell elvégeznünk: a böngészőablak jobb felső sarkában lévő keresőmezőbe be kell írnunk a szóban forgó kifejezést, majd kattintanunk egyet, és már elénk is kerül a Google találati listája. Ez sok esetben járható út, de ha különleges, vagy bonyolult kifejezésről van szó, akkor a következő tipp segítségével megspórolhatjuk az írást, de még az alma+c és alma+v billentyűzetkombinációk használatát is.

Gyorskeresés Google-ben a Safari segítségével
Ezzel a módszerrel időt takaríthatunk meg :)


A gyors kereséshez annyit kell tennünk, hogy kijelöljük a szöveget, amelyre rá kívánunk keresni, majd lenyomjuk a jobb egérgombot, illetve ha touchpadet használunk, akkor kijelölés után két ujjunkat a touchpadre helyezzük, majd kattintunk egyet: ekkor mindkét esetben megjelenik a fenti képen látható helyi menü, amelynek második menüpontja a "Search in Google" opció. Ha erre az opcióra kattintunk, akkor máris elénk tárul a Google találati ablakja.

A tipp segítségével megspórolhatunk egy kis időt, plusz néhány felesleges billentyűleütést.


Hozzászólok!
On-line olvasók: 1 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek