Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
MacBook-védelem egyszerűen
Dátum: 2007.10.27 20:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Notebook

Az I Alert U egy rendkívül humoros és egyben hasznos alkalmazás, tulajdonképpen egy szoftveres riasztó MaC notebookokhoz. Az iAlertU használatához MacBook vagy MacBook Pro noteszgépre van szükségünk, szoftverek tekintetében pedig Mac OS X 10.4-es operációsrendszert és Quictime 7.1.3-as vagy frissebb videó lejátszó alkalmazást igényel a program.

Az iAlertU a MacBook SMS (Sudden Motion Sensor) modulját is képes használni, így ha megemelik, vagy meglökik a gépet, azonnal riaszt, persze a risztás érzékenysége külön szabályozható.

MacBook/MacBook Pro védelme szoftveresen.
MacBook/MacBook Pro védelme szoftveresen. A kép nagyítható!


A riasztást billentyűlenyomás, vagy egérmozdulat is kiválthatja, ekkor a gép beépített webkamerája pillanatfelvételt készít az illektéktelen behatolóról, így ha visszatérünk gépünkhöz, akkor nagy eséllyel megnézhetjük, hogy ki is piszkálta a noteszt. A riasztást szirénahang és képernyővillogás kíséri.Az iAlertU akcióban


A "riasztó" funkció a notebookhoz mellékelt kis távirányítóval aktiválható és deaktiválható: aktiváláskor és kikapcsoláskor az autóriasztók hangjaihoz hasonlító visszajelzést tapasztalunk.

Letöltés: iAlertU 0.25b


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek