Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Mac használata külső Firewire meghajtóként
Dátum: 2008.01.20 07:31:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

A tipp főleg notebookok esetében lehet érdekes, mivel ezek a gépek könnyedén hordozhatóak, de azért egyéb konfignál is működik.

A tipp lelke a Target Disk Mode nevű funkció. A funkció segítségével, ha két gép között nagyobb mennyiségű adatot szeretnénk mozgatni, akkor ezt a lehetőséget egyenesen nekünk találták ki.

Target Disk Mode - Akár külső merevlemezként is használhatjuk Macünket.

Az eljárás használatához két gép kell (pl. egy hordozható vagy egy asztali Mac, de egyéb esetekben is működik a trükk), ezen kívül szükségünk lesz még egy FireWire kábelre is, amellyel a két konfigurációt összekapcsoljuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kiszemelt gép bekapcsolásakor egyszerűen tartsuk nyomva a "T" betűt. A billentyű nyomva tartásával nem a hagyományos boot folyamat megy végbe, hanem megjelenik a képernyőn egy hatalmas FireWire logo, így az adott rendszer FireWire módban indul el. Amennyiben mindent jól csináltunk, akkor úgy használhatjuk a majd 2000 dolláros noteszgépünket, mint egy egyszerű 100 dolláros külső merevlemezt, egyszóval könnyedén másolhatunk róla adatokat nagyobb mennyiségben, és mindezt rendkívül gyorsan.

A szükséges FireWire kábel.

Természetesen, ha befejeztük a másolgatást, akkor BIZTONSÁGOSAN VÁLASSZUK LE (eject) a rendszerről a FireWire módban lévő gépet, ugyanis ha nem így járunk el, akkor akár adatvesztés is bekövetkezhet, de rosszabb esetben a FireWire módban lévő rendszer sérülésével is végződhet a móka, szóval csak óvatosan!

Ha a másolgatás közben a notebook akkumulátoridejével is szeretnénk takarékoskodni, akkor a Target Disk Módba való belépés előtt vegyük lejjebb a kijelző fényerejét, így valamelyest csökkenthetjük a rendszer fogyasztását, ami sok esetben lehet fontos.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek