Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
A screenshot formátumának megváltoztatása
Dátum: 2008.01.21 12:31:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

Egyik korábbi tippünkben bemutattuk, hogy miként használható Macen a Print Screen funkció, most a fájlkiterjesztést fogjuk módosítani.

Az OSX alapértelmezetten .png fájlformátummal látja el a screenshotokat, ám ez nem minden esetben lehet jó, hiszen sokan inkább más formátumokat részesítenek előnyben, mint például a .jpg-t, vagy a .gif-et.
Ha a .png kiterjesztés számunkra nem lenne megfelelő, akkor egy egyszerű parancssort kell bepötyögnünk a Terminálba a kívánt screenshot formátum kiterjesztésével, ami az alábbi módon néz ki:

PNG helyett más formátumba is menthetjük a screenshotot.
A parancs: defaults write com.apple.screencapture type jpg

Természetesen a jpg helyére akár tiff, pdf vagy gif kiterjesztést is írhatunk attól függően, hogy számunkra melyik formátum a legmegfelelőbb. Ahhoz, hogy a parancsot aktiváljuk, és életbe lépjen a változás, egyszerűen ki kell jelentkeznünk, majd újra be kell jelentkeznünk, ezután már a kiválasztott fájlformátumban kerülnek mentésre a screenshotjaink.

Megjegyzés: a Terminal az Applications mappán belül, a Utilities alkönyvtárban lapul.
Megjegyzés 2: Leopardnál nem kell ki- és újra bejelentkezni, a tipp a Terminálba való beírás után azonnal aktív.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek