Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
A Dashboard engedélyezése és tiltása
Dátum: 2008.02.16 17:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

Számos esetben tapasztalhatunk problémákat a Dashboard-dal, ezekre a problémákra kínálunk most néhány hatásos megoldást.

A Dashboard olykor összeomolhat, ám ekkor sincs baj, hiszen könnyedén újraindíthatjuk vagy akár le is tilthatjuk. A Dashboard letiltása memóriaigényes alkalmazások futtatása közben hathatós segítség lehet, mivel ezzel a lépéssel némi memóriát spórolhatunk a szóban forgó alkalmazás számára.

A Dashboard ki- és bekapcsolásához, valamint az újraindításhoz az Applications/Utilities könyvtárban található Terminál nevezetű alkalmazást fogjuk segítségül hívni.

A dock. Vele együtt indul újra a dashboard.
A dock. Vele együtt indul újra a Dashboard.

A Dashboard letiltásához az alábbi kis szöveget kell bepötyögnünk a terminálba:

defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean YES

Ezután egy újraindítást kell kérnünk, így életbe lépnek a változtatások. Az újraindításhoz az alábbi kis parancsra van szükség:

killall Dock

Mivel azonban a Dashboard egy rendkívül hasznos "alkalmazás", amely helyet ad widgetjeinknek, a mindennapi munkához valószínűleg szükségünk lehet rá. Ha befejeztük a memóriaigényes program futtatását, akkor nyugodtan visszakapcsolhatjuk a Dashboard-ot, ehhez az alábbi parancsot kell beírnunk:

defaults write com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean NO

Ezután természetesen ismét szükség van egy Dock restartra, hogy az általunk eszközölt változtatások érvénybe lépjenek, tehát írjuk be ismét a következőt:

killall Dock

Ezzel gyakorlatilag a tipp végére is értünk. A trükköt nem biztos, hogy minden nap tudjuk használni, de ha olykor-olykor segít a nehéz helyzetekben, akkor már nem olvastuk el feleslegesen. :)


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek