Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Hangerő növelése negyed pálcikánként
Dátum: 2008.04.09 21:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

Az OS X lehetőséget nyújt arra is, hogy ne egész, hanem akár negyed egységekkel növeljük a hangerőt. A tipp megmutatja: hogyan?

Az OS X-ben az F5-ös billentyű lenyomásával növelhetjük, míg az F4-es gomb segítségével csökkenthetjük a notebook vagy egyéb mac rendszer hangerejét. Sokszor túl nagy ugrást jelent, ha egy egész pálcikával emeljük a hangerőt, de szerencsére erre is van megoldás: lehet finomabb módon is emelni vagy csökkenteni a rendszer hangerejét.

A hangerő változtatásakor megjelenő kis ablakocska.
A hangerő változtatásakor megjelenő kis ablakocska.

Amennyiben nem egy egész, hanem csak egy negyed vagy fél pálcikával akarjuk emelni a hangerőt, akkor az F5-ös vagy F4-es billentyű mellé (a szándéknak megfelelően) a Shift és az Alt (Option) billentyűket is nyomjuk le. Így már negyed egységenként emelhetjük vagy csökkenthetjük a hangerőt.

Ha a hangerő csökkentése vagy növelése közben jelentkező csipogást elkerülve szeretnénk a hangerőt módosítani, akkor megfelelő (F4-es vagy F5-ös ) gomb mellé nyomjuk le a Shift billentyűt is. Ekkor hangjelzés nélkül változtathatjuk a hangerőt, ez pedig különösen jó lehet prezentáció vagy tárgyalás közben. Ha el akarjuk kerülni a csipogást, akkor nincs lehetőség negyed pálcikánként változtatni a hangerőt.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek